GYIK

1. Mi az IFUSCO?

Az International Finno-Ugrist Student’s Conference (Nemzetközi Finnugor Diákkonferencia) minden, az uralisztika, finnugrisztika és altudományaik iránt érdeklődő hallgatónak előadási lehetőséget biztosító rendezvénysorozat, amelyet évente más-más helyszínen rendeznek meg. A 2015. áprilisi, XXXI. alkalomnak Pécs ad otthont.

2. Mettől meddig tart a konferencia?

2015. április 16-án kezdődnek a szekcióelőadások, ám a regisztráció már az előző napon megkezdődik, és a hivatalos megnyitó is április 15-én este lesz. A zárónap április 19-e.

3. Hogyan tudok jelentkezni?

A www.ifusco2015.pte.hu oldalon való regisztráció után, a jelentkezési lap kitöltésével.

4. Hogyan és mikor tudok fizetni?

Banki átutalással, postán vagy a helyszínen. A banki tranzakció lehetősége 2014. december 31-én lép életbe, a január 6-ig regisztrálóknak a 65 eurós összeget kell befizetniük.

5. Mik a jelentkezési időszakok és az árak?

„early bird” regisztráció, 65 euró: 2014. december 6. ‒ 2015. január 6.
normál regisztráció, 70 euró: 2015. január 7. ‒ 2015. február 14.
deadline, 75 euró: 2015. február 15. ‒ 2015. március 1.
helyben fizetés: 80 euró

6. Hol tudom elérni a szervezőket?

Az ifusco.pecs.2015@gmail.com email címen, vagy az IFUSCO 2015 nevű facebook-csoporton keresztül.

7. Muszáj előadnom a konferencián?

Előadni nem kötelező, az érdeklődő hallgatóságot is szívesen várjuk, minden programon részt vehetnek, ám a regisztrációs díjat nekik is be kell fizetni. Ezért cserébe ugyanúgy kapnak rezümékötetet, biztosítjuk számukra az ebédet, az étel- és italfogyasztást a szünetekben, a kedvezményes szálláslehetőségeket, illetve a részvételt a programokon. A regisztráció és a jelentkezési lap kitöltése az ő esetükben is szükséges, utóbbi esetében a megjegyzésnél, kérjük, írja oda a jelentkező, hogy csak érdeklődőként szeretne részt venni a konferencián.

8. Milyen témával jelentkezhetek?

Jelentkezni több kategóriában is lehet: irodalom, nyelvészet, néprajz, szociológia, történelem és egyéb.

9. Mit tartalmaz a regisztrációs díj?

Az előadások napján az ebédeket, a rezümékötetet, az egyéb, a Pécsi Tudományegyetemhez kötődő ajándékokat, az előadások szünetében fogyasztható ételeket és italokat, a terembérletet, valamint az április 17-i kirándulást.

10. Milyen nyelven legyen az előadásom?

Az előadások nyelve félig-meddig kötött. Az absztrakt, a vetítés és a szóbeli előadás három különböző nyelven kell, hogy készüljön: a vetítés vagy a szóbeli előadás valamely finnugor nyelv egyikén. A fennmaradó két részből az egyiknek angolnak kell lennie, a harmadik rész pedig készülhet németül, oroszul, illetve bármely, az előadás során még nem használt finnugor nyelven.

11. Hogyan tudok szállást foglalni?

A www.ifusco2015.pte.hu/szallaslehetoseg aloldalon található hotelek, hostelek, illetve diákszállók kedvezményes ajánlatait figyelembe véve, az ott található elérhetőségeken. Az IFUSCO-ra hivatkozva érvénybe lépnek a kedvezmények. Bármiféle kérés, kérdés, probléma esetén, kérjük, keresse szállásügyi koordinátorunkat, Stégli Gabriellát! (ifusco.2015.pecs@gmail.com)